Первые блюда

Рагу из баранины с картофелем и перловкой

 4 часа 40 мин (ваши 20 мин)  Нэсси   20.04.21

Баранина на косточке, тушенная с луком, перловой крупой, картошкой и морковью получается очень нежной и сочной благодаря длительному приготовлению. Все продукты прекрасно сочетаются друг с другом; разные текстуры овощей, крупы и мяса объединены аппетитностью в каждой ложке готового блюда.

Продукты

Баранина (шея на косточке) – 500 г

Картофель – 500 г

Лук репчатый – 150 г (1 шт.)

Морковь – 140 г (1 шт.)

Крупа перловая – 80 г

Соль – по вкусу

Перец чёрный молотый – по вкусу

Пошаговый фото рецептРагу из баранины с картофелем и перловкой

Подготавливаем необходимые продукты.
Рекомендуется взять шею на косточке, разделённую по позвонкам.
Картофель нужно взять не слишком крахмалистый.
Для приготовления рагу необходимо 500 мл горячей воды.

Перловую крупу промываем несколько раз, пока вода не будет оставаться прозрачной. Замачиваем перловку на 1 час.

Лук очищаем, промываем и нарезаем четвертькольцами.

Баранину промываем и кладём в кастрюлю с толстым дном.

Перловую крупу снова промываем, воду полностью сливаем.
Добавляем к мясу лук и перловку.

Наливаем в кастрюлю 500 мл горячей воды (вода должна покрывать мясо), солим и перчим.

Картофель и морковь очищаем, вымываем и нарезаем кубиками.

Добавляем картошку с морковью в кастрюлю, не перемешиваем.
Вода не должна полностью покрывать картофель, он должен готовиться немного на пару. Доводим до кипения, огонь уменьшаем до минимума. Накрываем кастрюлю крышкой и тушим баранину с овощами 2-4 часа, до готовности. Рагу не должно сильно бурлить. Готовое мясо должно хорошо отходить от кости.

Подаём рагу из баранины с картофелем и перловкой горячим как самостоятельное блюдо.

Приятного аппетита!

9 комментариев

  • Oh nice. My favourite dish is stew.I was searching through the internet then i got this site.So as i dont know how this site will help me.Then i was scrolling down and see this lines”lamb stew with potatoes and barley” I was so happy then.That i jumped off my bed and tell my girlfriend to come here.Then started to read and write.I went to shop to buy potatoes and barley.As soon as she cooked it as it was saying in this recipe. Then i tested and i was shocked.How great and how yummy this recipe is! I eat the whole bowl alone.So so yummy recipe.Very healthy also.Thanks to the maker of this site to make my day so enjoyable and happy by eating this stew.This sites graphics is so cool and very easy to find recipes.And thanks also to the inventor of the recipe.All the details of this recipe is lettered here so nicely.Love this.Have a very good site like this.

  • О, классно. Мое любимое блюдо – тушеное мясо. Я искал в Интернете, когда я нашел этот сайт. Так как я не знаю, как этот сайт мне поможет. Затем я прокручивал вниз и видел эти строки “тушеное мясо ягненка с картофелем и ячменем”. Я был так Тогда я был счастлив. Что я спрыгнул с кровати и сказал своей девушке, чтобы она пришла сюда. Потом начал читать и писать. Я пошел в магазин, чтобы купить картошку и ячмень. Как только она приготовила это, как сказано в этом рецепте. Потом я попробовал и был шокирован. Какой отличный и какой вкусный рецепт! Я ем всю миску в одиночестве. Такой вкусный рецепт. Также очень полезный. Спасибо создателю этого сайта, который сделал мой день таким приятным и счастливым, съев это тушеное мясо. Графика на этих сайтах такая классная, и рецепты очень легко найти. спасибо также изобретателю рецепта. Все детали этого рецепта написаны здесь так красиво. Обожаю это.

  • Aww.. My favourite and most interested dish is stew.I was searching through the internet then i got this site.So as i dont know how this site will help me.Then i was scrolling down and see this lines ”lamb stew with potatoes and barley” I was so happy then.That i jumped off my bed and tell my girlfriend to come here.Then started to read and write.I went to shop to buy potatoes and barley.As soon as she cooked it as it was saying in this recipe. Then i tested and i was shocked. That was amazing and delicious yummy dish is Ahh! .So so yummy recipe.Very healthy also.Thanks to the maker of this site to make my day so enjoyable and happy by eating this stew.This sites graphics is so cool and very easy to find recipes.And thanks also to the inventor of the recipe.All the details of this recipe is lettered here so nicely. I always supported this dish. I really Love this item💜😍

  • Очень понравился рецепт данного блюда, думаю попробовать приготовить следуя подсказкам в данной статье. Должно получиться вкусно, а главное сытость придет на долгое время. Вообще я любитель баранины и вот теперь моя коллекция по приготовлению баранины будет увеличена. Ингредиенты добавляемые в рагу есть, а то чего не хватает можно на рынке купить, благо базар каждый день работает с семи часов утра. Судя по отзывам достойное блюдо должно получиться, не буду зарекаться, но после приготовления сразу отпишусь какое чудо получилось.

  • A warm comforting bowl of stew is a winter staple. While Beef Stew is the ultimate stew for the winter, this Lamb Stew is equally delicious. Lamb and vegetables are cooked in the slow cooker until really tender and Juicy.
    Lamb is cooked in a flavourful broth along with herbs, cinnamon, and bay leaf. I am having a big bowl of this Lamb Stew right now while writing the post. It is so much comforting and satisfying.
    We celebrated Diwali a couple of days back. Diwali is a festival of light. We light lamps, firecrackers and of course, there are loads of food. Ideally, the preparation starts a week ahead. Traditional sweet loaded with ghee and sugar are the highlights.

  • A warm comforting bowl of stew is a winter staple. While Beef Stew is the ultimate stew for the winter, this Lamb Stew is equally delicious. Lamb and vegetables are cooked in the slow cooker until really tender and Juicy.
    Lamb is cooked in a flavourful broth along with herbs, cinnamon, and bay leaf. I am having a big bowl of this Lamb Stew right now while writing the post. It is so much comforting and satisfying.
    We celebrated Diwali a couple of days back. Diwali is a festival of light. We light lamps, firecrackers and of course, there are loads of food. Ideally, the preparation starts a week ahead. Traditional sweet loaded with ghee and sugar are the highlights

  • I like to food .I liked the recipe for this dish very much, I think to try to cook it following the tips in this article. It should be tasty, and most importantly, satiety will come for a long time.

  • The lamb morsels in this Lamb Stew just melt in your mouth and so do the potatoes. This recipe is uncomplicated (a one-pot meal!) and it simmers in the oven for awhile so every bite is completely delicious. The lengthy (and care free) baking time creates a most satisfying broth consistency. Even if you have no clue what the old days were like, this lamb stew will take you there!
    My 2 and 8-year old kiddos both loved this lamb stew (which shocked me because they love their usual’s like Mom’s meatball soup and borscht). They both asked for refills! I was beaming of course because this lamb stew recipe is loaded with healthy ingredients and my family was was gobbling it up with such satisfaction. It’s a winner, especially for special occasions, like Easter! This lamb stew is loaded with hearty, healthy ingredients. This lamb stew recipe is simple (a one-pot meal!) The lengthy simmering time in the oven makes the tender lamb morsels and vegetables just melt in your mouth. This hearty lamb stew is a meal in itself and so satisfying! This lamb stew recipe is a close relative to our beef stew recipe (a reader favorite!). We turned it into a one-pot recipe so it is easier and a little heartier with more potatoes. We also experimented making it gluten free and we were all so impressed with the results. How to Make Easy Lamb Stew ?
    1. In a large Dutch oven pot, sauté chopped bacon over medium heat until golden brown and fat is released. Remove bacon with a slotted spoon to a large plate.
    2. While bacon cooks, season trimmed and chopped lamb pieces with 1/2 Tbsp.
    salt and 1 tsp black pepper. Sprinkle with 1/4 cup flour. Toss to combine and coat the meat in flour. Cook the lamb in 2 batches in hot bacon grease over medium heat until browned (3-4 minutes per side) then remove to the same plate with bacon.
    3. Add diced onion and sauté 2 minutes. Add garlic and sauté another minute, stirring constantly. Add 1 1/2 cups wine, scraping the bottom to deglaze. Add thickly sliced mushrooms, bring to a simmer and cook 10 minutes uncovered. Preheat Oven to 325 degrees F.
    4. Return bacon and lamb back to the pot then add 4 cups broth, 1 Tbsp. tomato paste, 1 tsp salt, 1/2 tsp pepper, 1/2 tsp dried thyme and 2 bay leaves. Add potatoes and carrots then stir to combine (potatoes should be mostly submerged in liquid. Bring to a boil then cover with lid and carefully transfer to preheated oven at 325˚F for 1 hour and 45 minutes. When done, potatoes will be easily pierced and lamb will be very tender. For a lower fat stew, spoon out any excess oil at the surface of the stew.
    Serve with soft crusty bread to soak up that broth which is loaded with amazing flavor!

  • Я очень люблю готовить, а особенно мясо из баранины! Много знаю разных блюд, но такого варианта рагу никогда не готовила. Это при том, что я уверенна, что такое сочетание продуктов будет очень вкусным! Я обязательно попробую приготовить по этому рецепту. И что самое главное, что не сложно готовиться и времени займёт не много. Это очень важно!! Спасибо большое за рецепт, буду семью баловать новыми блюдами!!

Оставить Комментарий